Terrine Provençale
TM6 TM5

Terrine Provençale

4.8 (12 ocen)

Składniki

  • 1 Brötchen, altbacken
  • Wasser, warm, zum Einweichen
  • 50 g Oliven, schwarz, entsteint, abgetropft
  • 30 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
  • 80 g Zwiebeln, halbiert
  • 10 g Olivenöl
  • 60 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Würfeln (5 mm)
  • 20 g Pinienkerne
  • 550 g Schweinehackfleisch
  • 1 Ei
  • 1 TL Zitronenschale, gerieben
  • 1 TL Salz
  • ¾ TL Pfeffer
  • 1 EL Kräuter der Provence
  • 4 TL Schmalz
  • 4 Lorbeerblätter, getrocknet

Wartości odżywcze
na 1 Glas
Kalorie
2342 kJ / 560 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
46 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Błonnik
2.5 g
Sód
787 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy