Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Sherry
- 10 - 12 Stücke Würfelzucker, nach Geschmack
- 1400 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 500 g Pflaumen, halbiert, entkernt
- Zimt zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 420 kJ / 100 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2h 20 min
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Geflügelleber-Mousse zu Brioche
2 Std.
Entenbrust-Salat mit Balsamico-Blaubeer-Vinaigrette
1小时 35 分钟
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2h 20 min
Sherry-Zimt-Pflaumen
1h 20min
Sous-vide Apfel
1小时 15 分钟
Vanille-Zabaglione
15 Min
Sauce Hollandaise
15 Min
Sauce Hollandaise mit Varianten
10min
Lachsforelle mit Senf-Hollandaise und Ofenkartoffeln
45 Min
Schnelle Sauce Hollandaise
10min