Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Blatt weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 50 g Milch
- 200 g Frischkäse
- 70 g Sweet-Chili-Sauce
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 1 Schalotte
- 30 g Reisessig
- 30 g Apfelsaft
- 1 Prise Pfeffer
- 2 TL Honig
- 1 EL gelbe Currypaste (siehe Tipp)
- 25 g geröstetes Sesamöl
- 3 Nashi-Birnen, in hauchdünnen Scheiben
- 80 g Rucola
- 12 Cherry-Tomaten, halbiert
- 25 g Pinienkerne, geröstet
- Chilifäden zum Dekorieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2500 kJ / 597 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weiße Tomatensuppe
40min
Sous-vide-Forelle mit Bohnenpüree und Gemüsechips
1 Std. 30 Min
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2h 20 min
Birnen-Ziegenkäse-Päckchen
40min
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4 Std. 30 Min
Tomatendressing | Portwein | Apfel
5h 30min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1 Std. 10 Min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8h 20min
Filet Wellington mit Maronen
1小时
Steinpilzcappuccino mit Speck
50min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50min