Costeletas de borrego com salada de batata assada

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

Molho de pepino e hortelã
  • limão raspa e sumo
    ½
  • pepino s/ casca e s/ sementes, cortado em pedaços
    130 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • dente de alho
    ½
  • hortelã só as folhas
    4 pés de
  • azeite
    15 g
  • iogurte grego (ver dica)
    180 g
    180 g iogurte natural
  • pimenta
    1 pitada de
Batata
  • água
    500 g
  • batatinha nova
    800 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • Azeite q.b. p/regar
Costeletas
  • costeletas de borrego (1000 g aprox.) (ver dica)
    12
  • sal
    1 c. chá de
  • Azeite q.b. p/ temperar e fritar
  • hortelã só as folhas, picadas grosseiramente
    5 pés de
  • manteiga
    1 c. sopa de

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 2630 mg
Białko 226.6 g
Kalorie 24476.3 kJ / 5850 kcal
Tłuszcz 523.3 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 230.4 g
Węglowodany 44.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...