Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Matzeballen
- 150 g bloem, type matzebloem
- 4 eieren
- 4 el olie met neutrale smaak
- 120 g mineraal water, bruisend
- 1 tl kippenbouillonpasta
- 1 tl fijn zout of naar smaak
- 1 tl zwarte peper, gemalen of naar smaak
Bouillon om in te koken
- 1 el kippenbouillonpasta
- 2 stengels selder
- 2 wortelen, geschild en in stukken gesneden
- ¼ prei
- ¼ ui
- rode bieten een klein stukje (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 364 kJ / 87 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 216 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maïsbrood en cheddar muffins
Brak ocen
Glutenvrij mediterraans gevouwen brood
Brak ocen
Zuivelvrije tzatziki
Brak ocen
Parmezaan op plantaardige basis
5min
Tosti met cottage kaas
Brak ocen
Vegetarische hamburger
45 Min
Charoset
15min
Oriëntaalse brunch
Brak ocen
Beef Wellington
10h 10 min
Mini Spaanse koningstaart (Mini Roscón de Reyes)
Brak ocen
Harde pistachekoekjes
45 Min
Vegan mayonaise
Brak ocen