Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Matzeballen
- 150 g bloem, type matzebloem
- 4 eieren
- 4 el olie met neutrale smaak
- 120 g mineraal water, bruisend
- 1 tl kippenbouillonpasta
- 1 tl fijn zout of naar smaak
- 1 tl zwarte peper, gemalen of naar smaak
Bouillon om in te koken
- 1 el kippenbouillonpasta
- 2 stengels selder
- 2 wortelen, geschild en in stukken gesneden
- ¼ prei
- ¼ ui
- rode bieten een klein stukje (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 364 kJ / 87 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 216 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mojito
10min
Salade van boerenkool en rode kool
No ratings
Babyvriendelijke worteltaart-kaneelpap
No ratings
Velouté met Marokkaanse smaken
35min
Baklava kaastaart
No ratings
Speculoos druiven tiramisu
1h
Kreplach
55 min
Aubergine en Comté kaasgratin - Frozen yoghurt met aardbeien en basilicum
No ratings
Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler
1h 25min
Zoetzure dhal
No ratings
Sojamelk en gestoomde broodjes
No ratings
Vegan mayonaise
No ratings