Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g aardappels, in stukken gesneden
- 100 g tomaten, in helften gesneden
- 80 g uien, in helften gesneden
- 1 teentje knoflook
- 400 g gemengde groenten (bijv. wortels, koolrapen, prei), in stukken gesneden
- 2 takjes verse peterselie
- ½ tl zout, aanpassen aan smaak
- ¼ - ½ tl gemalen peper, naar smaak
- 600 g water, aanpassen aan smaak
- 20 g boter, ongezouten
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 375 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoensoep
35 min
Aardappel-preisoep
40 min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40 min
Aardappel- en groentenpuree
40 min
Aardappelpuree
45 min
Zachte wortelsoep met venkel
40 min
Romige courgettensoep
25min
Romige tomatensoep
25min
Groenten met aardappelen en vlees
35 min
Fruithapje met ontbijtgranen
Brak ocen
Groentesoep, eieren in een potje met spinazie
Brak ocen
Groentensaus voor pasta
40 min