Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 teentje knoflook
- 50 g uien, in helften gesneden
- 30 g boter, ongezouten
- 700 g tomaten, in helften gesneden
- 70 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 1 tl gedroogde oregano
- 500 g water
- 1 bouillonblokje (voor 0,5 l)
- 100 g room
- 2 - 4 verse basilicumbladeren
- 1 takje verse peterselie, alleen de blaadjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccolisoep
15min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 Min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1 Std.
Aardappel-preisoep
40 Min
Pompoensoep
35 Min
Romige courgettensoep
25 Min
Romige erwtensoep
40 Min
Zachte bloemkoolsoep
50 min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min
Aardappelpuree
45 Min
Romige champignonsoep
20 min
Zachte wortelsoep met venkel
40 Min