Romige tomatensoep

4.7 126 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porties

Składniki

  • teentje knoflook
    1
  • uien in helften gesneden
    50 g
  • ongezouten boter
    30 g
    30 g olijfolie
  • tomaten in helften gesneden
    700 g
  • tomatenpuree (geconcentreerd)
    70 g
  • zout
    1 tl
  • suiker
    1 tl
  • gedroogde oregano
    1 tl
    1 tl gedroogde pizza kruidenmix
  • water
    500 g
  • bouillonblokje (voor 0,5 l)
    1
    1 groentebouillonpasta, huisgemaakt
  • room
    100 g
  • verse basilicumbladeren
    2 - 4
  • verse peterselie alleen de blaadjes
    1 takje

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 3 g
Kalorie 790 kJ / 188 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...