Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g uien, in helften gesneden
- 1 teentje knoflook (opcjonalnie)
- 500 g courgette, in stukken gesneden
- 500 g water
- 1 groentenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- ½ tl zout, plus extra naar smaak
- 1 snuifje gemalen peper, plus extra naar smaak
- 10 g boter, ongezouten
- 40 g smeerkaas (bijv. La vache qui rit®)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 354 kJ / 85 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoensoep
35min
Aardappel-preisoep
40min
Groentensoep
35min
Zachte wortelsoep met venkel
40min
Romige aspergesoep
25min
Broccolisoep
15 Min
Paprikasoep met basilicumschuim
35min
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45min
Romige tomatensoep
25min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35min
Courgettesoep met munt
35min
Zachte bloemkoolsoep
50 Min