Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 teentje knoflook
- 60 g witte uien, gehalveerd
- 30 g olijfolie
- 500 g broccoliroosjes
- 1 el groentebouillonpasta
- 450 g water
- 100 g room, min. 30% vet
- 80 g gorgonzola, verkruimeld, en iets meer in stukken om af te werken
- 60 g brood, volkoren, geroosterd, in blokjes
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper, om op te dienen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1309.5 kJ / 313 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 362 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccolisoep
15 Min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 Min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1 Std.
Mysterieuze soep
45 Min
Aardappel-preisoep
40 Min
Rode uiensoep met gehaktballen
40 Min
Romige courgettensoep
25 Min
Romige erwtensoep
40 Min
Zachte bloemkoolsoep
50 Min
Romige tomatensoep
25 Min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min
Zachte wortelsoep met venkel
40 Min