
Urządzenia i Akcesoria
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
1500 g
Składniki
-
½ ananasa, świeżego obranego, bez twardych części, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
¼ - ½ arbuza pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
2 banany dojrzałe, twarde
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g miodu
-
1 gałązka mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
owoce jagodowe, świeże np. borówki, maliny, truskawki, do podania (ok. 400 g)
Wartości odżywcze na 1500 g
Kalorie
944.6 kcal /
3952.1 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
241.9 g
Błonnik
31.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
25.6 mg