Urządzenia i Akcesoria
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6, TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
1500 g
Składniki
-
½ ananasa, świeżego obranego, bez twardych części, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
¼ - ½ arbuza pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
2 banany dojrzałe, twarde
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g miodu
-
1 gałązka mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
owoce jagodowe, świeże np. borówki, maliny, truskawki, do podania (ok. 400 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1500 g
Sód
25.6 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
3952.1 kJ /
944.6 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
31.5 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
241.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos winegret z olejem z suszonych pomidorów
5 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-miętowy
5 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Truskawki w czekoladzie i gorąca czekolada do picia
40 min
Lemoniada cytrusowo-miętowa
5 min
Lemoniada z arbuza
15 min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 godz. 40 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min
Sos winegret
5 min