
Wersje kompatybilne
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ ananasa, świeżego, obranego, bez twardych części, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- ¼ - ½ arbuza, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 2 banany dojrzałe, twarde
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g miodu
- 1 gałązka mięty, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- owoce jagodowe, świeże, np. borówki, maliny, truskawki, do podania (ok. 400 g)
- Wartości odżywcze
- na 1500 g
- Kalorie
- 3952.1 kJ / 944.6 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 241.9 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 31.5 g
- Sód
- 25.6 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 min
Gratin z ziemniaków (TM6)
50 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Tarta z jabłkami (TM6)
1 godz.
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
15 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
15 min
Rösti (TM6)
40 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6)
20 min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM5)
10 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1 godz. 15 min