Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g rzodkiewek (ok. 3 pęczki)
- 2 gałązki koperku, świeżego
- 1 ząbek czosnku, przekrojony na pół
- 440 g wody
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 118.5 kJ / 28.3 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1232.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2h 45 min
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 min
Marynowane rzodkiewki (TM6)
48h 30min
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48hod. 25min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48hod. 25min
Papryka po chorwacku (TM6)
35 Min
Mizeria do słoików (TM6)
2 godz. 25 min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6h 30 min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)
45 Min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3h 30min
Pikle z krojonych ogórków (TM6)
48h 20min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.