Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
450 g czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)
-
380 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
-
1 - 2 kulki sera mozzarella di Bufala (250-500 g), odsączone (patrz wariant)
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
bazylia, świeża tylko liście
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
455.5 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
964.5 kJ /
230.5 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczny łosoś
35 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6, TM7)
10 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM5)
15 min
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50 min