Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)

Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji

Składniki

  • 450 g czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)
  • 380 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 1 - 2 kulki sera mozzarella di Bufala (250-500 g), odsączone (patrz wariant)
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • bazylia, świeża tylko liście
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, świeżo mielony do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 455.5 mg
Białko 15.8 g
Kalorie 964.5 kJ / 230.5 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...