Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)

Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje

Składniki

  • 150 g czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)
  • 130 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
  • ½ kulki sera mozzarella di Bufala (ok. 125 g), odsączonej (patrz wariant)
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • bazylia, świeża tylko liście
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, świeżo mielony do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 455.6 mg
Białko 15.9 g
Kalorie 965.7 kJ / 230.8 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...