Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
50 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
1 ząbek czosnku
-
520 g wody
-
20 g sosu rybnego
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
20 g cukru
-
200 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
-
100 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
50 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
25 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
50 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 łyżeczki liści mięty, świeżych posiekanych
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 mm plastry
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
880.6 mg
Białko
31.3 g
Kalorie
1459.8 kJ /
348.9 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pikantny kurczak z komosą ryżową i sałatką
45 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
1 godz. 10 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 min
Satay z kurczaka po balijsku z marynowanymi warzywami (TM5)
1 godz.
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1 godz. 15 min
Kurczak w zielonym sosie mole
1 godz. 10 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Kurczak Marengo
55 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min