Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 foglie di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 3 foglie di menta fresca
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 600 g di acqua
- 700 g di polpo fresco, pulito ed eviscerato
- 80 g di olive taggiasche
- 10 pomodori ciliegino a metà
- 1 limone a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 489 kJ / 117 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 63 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Filetto di orata con peperoni (TM6)
25 Min
Branzino al cartoccio
1 Std. 10 Min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min
Aperitivo al mirtillo e canapè di gamberi
5h
Insalata di calamari al limone
35min
Insalata di riso nero con gamberi, pomodorini e mango
1 Std. 20 Min
Insalata di farro e pollo (TM6)
45min
Bicchierini di zucca, gamberi e pancetta croccante (Bimby Friend)
40min
Filetto di maiale con cime di rapa sottovuoto
2 Std. 30 Min
Insalata di polpo mediterranea
4h
Involtini di pollo al Varoma con pesto freddo di zucchine (TM6)
50min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min