Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di gherigli di noci
- 1 pezzetto di scorza di limone, senza la parte bianca
- 50 g di Parmigiano Reggiano (stagionatura 24 mesi), a pezzi
- 150 g di lattuga romana lavata e asciugata, a listarelle
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1072.8 kJ / 256.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 324.7 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di ricotta al sugo
50min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Pappa al pomodoro con stracciatella
45min
Polpette di peperoni
1h
Pasta al pesto di fagiolini
30min
Cavolfiore con pesto di noci (vegan)
40min
Rotolo ai piselli
50min
Pesto di melanzane
10min
Crostini di pane al sesamo con salsa ai 2 pomodori
4h 15min
Pesto mandorle e basilico
10min
Focaccia alle carote
3h 30min
Pesto di zucchine e basilico
20min