Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
-
300
g di foglie di cavolo verza, a pezzi
lub 300 g di cime di rapa, a pezzi - ½ cucchiaino di sale
- 450 - 500 g di baccalà ammollato e dissalato (vedere consigli)
- 250 g di ceci bianchi in scatola, sgocciolati
- 8 spicchi di aglio
- 80 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1572 kJ / 376 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1h
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Baccalà alla cappuccina
55min
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40min
Baccalà alla livornese
35min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1h
Baccalà con patate, uova, cavolo e ceci
1h
Zuppa di seppie e ceci a Cottura Lenta
6 godz.
Stoccafisso con i porri
50min
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Seppie in zimino
40min