Carpaccio di ravanelli con filetti di merluzzo (TM6)

Carpaccio di ravanelli con filetti di merluzzo (TM6)

4.8 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di ravanelli lavati e privati delle foglie
    300 g
  • spicchio di aglio
    1
  • prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    ½ mazzetto
    ½ mazzetto di coriandolo fresco
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    40 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    20 g
  • di scorza di limone tritata
    1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva
    70 g
  • di pinoli, tostati
    25 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di filetto di merluzzo, con o senza pelle in 4 pezzi
    600 g
    600 g di filetto di pesce, tipo pangasio (tagliato in 4 pezzi)
  • di acqua
    500 g
  • pepe macinato
  • cipollotto a fette sottili
    1
  • baguette a fette
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 422.7 kcal / 1768.7 kJ
Białko 32.3 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 6.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 401.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...