Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di cavolo cappuccio, tagliato in quarti o in ottavi senza gambo
- ½ cucchiaino di sale
Condimento
- 100 g di scalogni, tagliati a metà
-
50
g di aceto alla frutta
lub 50 g di aceto di vino rosso - 60 g di olio vegetale
- ½ cucchiaino di sale, a piacere
- 3 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 802 kJ / 191 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 505 mg
Alternatywne przepisy
Stufato di lenticchie
1h
Focaccia millebolle
28 Std.
Làciàditt (Frittelle dolci)
1 Std. 40 Min
Biscotti di vetro segnaposto
2h
Stufato di fagioli bianchi con finocchi e salsiccia
55min
Risotto Cinque P
30min
Zuppa di pomodori con grano saraceno tostato e gruviera
Brak ocen
Zuppa di verdure e pasta corta con Affettatutto Bimby® (TM6)
40min
Pikelets alla banana e avena
30min
Focaccia alle carote
3 Std. 30 Min
Piadina (vegan)
45min
Bigoli con ragù di anatra
2h