Risotto radicchio e uva

Risotto radicchio e uva

4.1 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di scalogno a pezzi
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • radicchio rosso a listarelle (0.5 cm)
    250 g
  • di riso per risotto (Carnaroli o Arborio, cottura 14 minuti)
    480 g
  • di vino rosso
    100 g
  • di acqua
    850 - 900 g
  • di dado per brodo vegetale
    10 g
  • di acini di uva rossa, a metà e senza semini
    250 g
  • di burro freddo, a pezzi
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 497.7 kcal / 2082.5 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 72.4 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 120.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...