Risotto radicchio e uva

Risotto radicchio e uva

4.2 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g radicchio rosso a listarelle (0.5 cm)
  • 480 g di riso per risotto (Carnaroli o Arborio, cottura 14 minuti)
  • 100 g di vino rosso
  • 850 - 900 g di acqua
  • 10 g di dado per brodo vegetale
  • 250 g di acini di uva rossa, a metà e senza semini
  • 60 g di burro freddo, a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 120.3 mg
Białko 12 g
Kalorie 2082.5 kJ / 497.7 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 72.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...