Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta

Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta

4.5 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzione

Składniki

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cipolla a metà
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di carote a rondelle 0,5 cm
  • 200 g di lenticchie gialle secche
  • 900 g di acqua
  • 400 g di passata di pomodoro
  • 400 g di fagioli neri interi in scatola sciacquati e sgocciolati
  • 1 cucchiaino di chili in polvere (opcjonalnie)
  • ½ cucchiaino di paprica dolce
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 667.8 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 1757.8 kJ / 420.1 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 17.1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 68.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...