Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati

Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati

4.6 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Riso basmati
  • 200 g di riso basmati bianco
  • 400 - 600 g di acqua
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
Tacchino al curry
  • 1 spicchio di aglio mondato e senz'anima
  • 40 g di cipolla a pezzi
  • 150 g di mela sbucciata e pezzi
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di vino bianco
  • 800 g di bocconcini di tacchino, senza pelle e disossato (3x3 cm circa)
  • 2 - 3 cucchiaini di garam masala
    2 - 3 cucchiaini di spezie miste, tipo indiane
  • 200 g di acqua
  • 100 g di latte di cocco
  • ½ dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
  • 2 cucchiai di curry in polvere
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 760.8 mg
Białko 44.5 g
Kalorie 3200.4 kJ / 764.9 kcal
Tłuszcz 39.1 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 52.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...