Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati

Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati

4.5 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Riso basmati
  • di riso basmati bianco
    200 g
  • di acqua
    400 - 600 g
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Tacchino al curry
  • spicchio di aglio mondato e senz'anima
    1
  • di cipolla a pezzi
    40 g
  • di mela sbucciata e pezzi
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    70 g
  • di vino bianco
    30 g
  • di bocconcini di tacchino, senza pelle e disossato (3x3 cm circa)
    800 g
  • di garam masala
    2 - 3 cucchiaini
    2 - 3 cucchiaini di spezie miste, tipo indiane
  • di acqua
    200 g
  • di latte di cocco
    100 g
  • dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
    ½
  • di curry in polvere
    2 cucchiai
  • di sale (opcjonalnie)
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 764.9 kcal / 3200.4 kJ
Białko 44.5 g
Tłuszcz 39.1 g
Węglowodany 52.3 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 760.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...