Napolitain

Napolitain

4.2 89 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
8 parts

Składniki

Réalisation du biscuit
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    150 g
  • de beurre fondu et un peu pour le moule
    200 g
  • de farine de blé
    250 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de cacao en poudre non sucré tamisé
    10 g
  • de lait
    2 c. à soupe
  • d'extrait de vanille
    1 c. à soupe
  • de sucre vanillé
    1 sachet
Réalisation de la ganache au chocolat
  • de chocolat noir en morceaux
    150 g
  • de crème liquide entière
    125 g
Réalisation du glaçage
  • de sucre glace
    100 g
  • de lait tiède
    2 c. à soupe
  • vermicelles au chocolat pour la décoration

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 606 kcal / 2530 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...