Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de biscuits speculoos, dont 40 g émiettés
- 200 g de crème liquide entière
- 250 g de lait
- 25 g de sucre en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- 120 g de pâte de speculoos (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8h 30min
Crème dessert saveur madeleine
20 min
Crème dessert au sirop d'érable
20 min
Petits roulés au parmesan et au persil
1 godz. 10 min
Chocolat liégeois
4h 30min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Rochers coco et chocolat
35 min
Mousse minute à la framboise
5min
Crème dessert au gianduja
4h 15min
Flan sans pâte
6h
Crème dessert au chocolat
25 min