![Crème dessert aux speculoos Crème dessert aux speculoos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f8777b65a643374e20a3ad79592a0c7f/Derivates/ceff66dc3c5dff49709b41e0243bd4f1c1ac79bb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de biscuits speculoos, dont 40 g émiettés
- 200 g de crème liquide entière
- 250 g de lait
- 25 g de sucre en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- 120 g de pâte de speculoos (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Cheesecake speculoos et caramel
2h 45 min
Pâte à tartiner choco-noisette
25 min
Gratin de légumes à la béchamel, origan et fromage
1 Std. 30 Min
Chocolat liégeois
4h 30 min
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Riz au lait gratiné aux pommes
1h
Palets bretons à la coco
45 min
Nuage au chocolat
45 min
Flan sans pâte
6 Std.
Crème dessert aux noisettes
2 Std. 40 Min
Crème dessert saveur madeleine
20 min