Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
- 100 g de lait, et 1 c. à soupe
- 2 pincées de sel
- 1 sachet de sucre vanillé
- 60 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 120 g de farine T55
- 4 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 3 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 183 kJ / 44 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat
50 min
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Sablés viennois
45 Min
Petites chouquettes
40 Min
Tarte amandine aux poires
2 godz. 30 min
Cookies aux pépites de chocolat
25 Min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Brownie, choux à la chantilly vanillée
1 Std. 30 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Brioche Nanterre
4h 15 min