Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de sucre de canne blond
- 3 œufs
- 50 g de lait
- 200 g de farine de blé
- 11 g de levure chimique
- 150 g de beurre demi-sel, ramolli, et 1 noisette pour la plaque
- 1 sachet de sucre vanillé
- 2 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 968 kJ / 225 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
Spritz au chocolat
50min
Sablés viennois
45min
Madeleines aux pépites de chocolat
1h
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Donuts marbré
30min
Viennoises au chocolat
2 godz. 50 min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Pains au lait et pépites de chocolat
3 Std. 30 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15 min.