Tarte amandine aux poires

Tarte amandine aux poires

4.6 91 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 parts

Składniki

Réalisation de la pâte sucrée
  • 65 g de sucre en poudre
  • 100 g de beurre mou en morceaux
  • 20 g d'amandes en poudre
  • 1 pincée de sel
  • 35 g d'œuf
  • 180 g de farine T55 de préférence
Réalisation de la crème d’amande
  • 60 g de beurre mou
  • 60 g de sucre en poudre
  • 60 g d'amandes en poudre
  • 60 g d'œuf
  • 5 g de fécule de maïs
  • 1 c. à café de rhum
Cuisson et finitions
  • 450 g de poires au sirop égouttées
  • amandes effilées pour la décoration

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9 g
Kalorie 2061 kJ / 494 kcal
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...