Tarte amandine aux poires

Tarte amandine aux poires

4.7 67 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 parts

Składniki

Réalisation de la pâte sucrée
  • de sucre en poudre
    65 g
  • de beurre mou en morceaux
    100 g
  • d'amandes en poudre
    20 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'œuf
    35 g
  • de farine T55 de préférence
    180 g
Réalisation de la crème d’amande
  • de beurre mou
    60 g
  • de sucre en poudre
    60 g
  • d'amandes en poudre
    60 g
  • d'œuf
    60 g
  • de fécule de maïs
    5 g
  • de rhum
    1 c. à café
Cuisson et finitions
  • de poires au sirop égouttées
    450 g
  • amandes effilées pour la décoration

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 494 kcal / 2061 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...