ATELIER menu 1

ATELIER menu 1

4.9 69 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de farine de blé
    150 g
  • de beurre doux froid et coupé en morceaux
    75 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'eau
    450 g
  • de sucre en poudre à ajuster en fonction des goûts
    60 - 100 g
  • de fruits surgelés coupés en morceaux
    500 g
  • blanc d'œuf
    1
  • un fond de lait
  • d'oignon coupé en deux
    80 - 100 g
  • gousse d'ail
    1
  • carottes coupées en tagliatelles (sauf le cœur)
    4 - 6
  • courgettes coupées en tagliatelles (sauf le cœur)
    2
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de sel
    2 c. à café rases
  • de légumes variés (2 pommes de terre, 1 courgette, 2 carottes, 1 blanc de poireau ...), coupés en rondelles
    450 g
  • de filets de poulet taillés en lanières
    300 - 500 g
    300 - 500 g de filets de poisson, taillés en lanières
  • de beurre (opcjonalnie)
    20 g
  • de crème fraîche
    50 g
  • de moutarde
    1 c. à soupe
  • du sel
  • du poivre moulu
  • jaune d'œuf (opcjonalnie)
    1
  • de persil frais
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1071 kcal / 4479 kJ
Białko 59.2 g
Tłuszcz 59.9 g
Węglowodany 73.6 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 23.7 g
Sód 1843 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...