Ensalada de espelta con salmón y verduras

Ensalada de espelta con salmón y verduras

4.1 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 50 g de pistachos pelados
  • 60 g de aceite de oliva (y algo más para regar)
  • 40 g de zumo de naranja recién exprimido
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 250 g de granos de espelta (20-25 minutos de cocción), lavada
  • 1000 g de agua
  • 500 g de edamame (solo las habas de soja, aprox. 250 g)
  • 400 g de lomo de salmón fresco sin piel ni espinas salpimentado
  • 200 g de tomates cherry en cuartos
  • 1 aguacate en dados de 1 cm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 638.8 mg
Białko 31 g
Kalorie 2384 kJ / 569 kcal
Tłuszcz 32.6 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 43.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...