Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 200 g witte wijn
- 100 g sinaasappelsap, vers geperst
- 1 ½ tl zout
- 400 g forelfilet zonder huid
- 200 g diepvriesdoperwten
- 240 g korte gedroogde pasta (bijv. mezze penne rigate), 10 minuten kooktijd
- 40 g extra vergine olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 30 g gezouten kappertjes, afgespoeld
- 80 g zwarte olijven, gepit
- 350 g kerstomaten, in helften of kwarten gesneden
- 1 snuifje gemalen zwarte peper (opcjonalnie)
- 10 g citroensap (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardappelkoekjes
45min
Glasmie met garnalen en knoflooksaus
1h 15min
Rijstsalade
1h
Zonnevisfilets, vereerde rijst en truffelsap
Brak ocen
Citroenslush
10min
Spaghetti carbonara
40min
Fruitnectar
10min
Drinkyoghurt met appel, ananas en limoen
13 Std. 25 Min
Champignontaart
Brak ocen
Balsamicozalm met courgettenoedels
25min
Spaghetti met tomaat en spek
35min
Halloween quiche
2h