Flatbread met peer en geitenkaas
TM6 TM5 TM31

Flatbread met peer en geitenkaas

4.0 (1 ocena)

Składniki

Deeg

  • 15 g olijfolie plus extra om in te vetten
  • 110 g water
  • 10 g verse gist
    lub 1 ½ tl gedroogde gist
  • 200 g broodbloem plus extra om te bestuiven
  • ½ tl zout

Topping

  • 3 peren (bijv. Conference of Comice)
  • 1 citroen alleen sap
  • 225 g geitenkaas, zacht (bv. Chavroux®)
  • 80 g slagroom (ong. 48% vet)
  • 2 snuifjes zwarte peper, gemalen of naar smaak
  • 1 - 2 el walnoten, gehalveerd (opcjonalnie)
  • 2 el honing

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1632 kJ / 390 kcal
Białko
11.7 g
Węglowodany
37.5 g
Tłuszcz
20.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy