Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g extra vergine olijfolie
- ¼ - ½ tl knoflookpoeder
- ¼ tl paprikapoeder
- ¼ tl zout
- gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- 800 g wortelen, groot, in gelijke stukken (5 cm)
- 1110 g water
- verse muntblaadjes, om te garneren
- verse tijmblaadjes, om te garneren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 607 kJ / 145.1 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 293.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zoetzure vis met rijst
1 godz. 5 min
Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
1 godz. 5 min
Een knoflook en uien mengsel fruiten
20 min
Bloemkool korma
2 godz. 20 min
Worteltaart smoothie bowl
10min
Pastasalade met kip
1h 15 min
Geroosterde bananen affogato
Brak ocen
Gehaktballen in tomatensaus
3 Std. 40 Min
Koken van jasmijnrijst
35 min
Vegan cheeseburgers
10 Std.
Spaghetti met tonijn
40 min
Geroosterde aardappelen met rozemarijn en knoflook
1h 10 min