Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
- 800 g vastkokende aardappelen (passend in de opening van het mengbeker deksel)
- 700 g wortelen, in stukken (4 cm)
- 250 g groene erwten (vers of diepvries)
- 30 g boter, in stukken, en iets meer om in te vetten
- 2 eieren
- 2 eierdooiers
- ¾ tl zout
- ¼ tl gemalen peper
- 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
Béchamelsaus
- 40 g boter, in stukken
- 500 g melk
- 40 g bloem
- ¾ tl zout
- ¼ tl gemalen peper
- 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
- ½ bos verse peterselie, fijngehakt, als afwerking
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1587.1 kJ / 379.3 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 742.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aurorasaus (bechamelsaus met tomaat)
Brak ocen
Lasagne bolognese met verse pasta
35min
Spaanse brunch
1 Std. 15 Min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45min
Tonijnkroketten
1h 30min
Romige champignons met knapperige geroosterde aardappelen
1h 30min
Aardbeien mille-feuille
5 Std.
Gebakkrans met geroosterde groenten
1 godz. 40 min
Bulgur en rode linzensoep
50min
Kantonese gebakken rijst met garnalen
50min
Kaas uilen
Brak ocen
Orzo pasta met zalm en spinazie
40min