Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 3 œufs
- 125 g de beurre ramolli, et un peu pour le moule
- farine T45, pour le plan de travail
- 1 jaune d'œuf
- 2 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 8979 kJ / 2151 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 225 g
- Tłuszcz
- 130 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Petits beignets chocolat et noisettes
3u. 10min
Brioche tressée
14h 40 min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Briochettes parisiennes
4h 5min
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Brioche feuilletée
5 Std.
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min