Pastel de patata y champiñón

Pastel de patata y champiñón

4.2 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 raciones

Składniki

  • 1 diente de ajo
  • 30 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar y regar)
  • 350 g de champiñones en láminas
  • 5 - 3 pellizcos de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 50 g de queso parmesano en trozos de 2-3 cm
  • 1 huevo
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 500 g de queso ricota
  • 500 g de patata en rodajas de 3 mm
  • 20 g de pan rallado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 326 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 1311 kJ / 313 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 19.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...