![Tarta de Cabrales y ricota Tarta de Cabrales y ricota](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a8c4df48c00b9cf88d1ed3b30888799c/Derivates/75078a59cd96b23779aa3f20b3b1211260b8656e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina de repostería
- 100 g de mantequilla fría, en dados de 1 cm
- 1 pellizco de sal
- 1 huevo
Relleno
- 150 g de queso Cabrales en trozos
- 250 g de queso ricota
- 3 huevos
- 100 g de leche
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 250 - 300 g de uvas rojas (un racimo)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1534 kJ / 366 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 320.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Solomillo de cerdo al horno con salsa de mostaza
5 Std.
Trenza de setas, chalotas y gorgonzola
1 godz.
Brócoli al limón con costra de tomillo
40 min
Tortillitas de calabacín
20 min
Minisoufflés de parmesano
1 godz.
Minitarta tatín
1 Std. 20 Min
Choux de trucha ahumada
1 Std. 20 Min
Pastel de calabacín y bonito
1 godz.
Turrón de brie
2 Std. 15 Min
Huevos a la húngara
45 min
Saquito de camembert
30 min
Brazo gitano de pimientos del piquillo
1 Std. 30 Min