Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de cebolla en trozos
- 25 g de aceite de oliva
- 120 g de cerveza
- 50 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 2 yemas de huevo
- 200 g de nata (35% de grasa)
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 20 g de zumo de limón
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco, picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1575 kJ / 376 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 674.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Solomillo de ternera con salsa de cerezas al Oporto
30 min
Cóctel de piña dorada
10 Min
Canelones de confit de pato
1h
Pulpo con cebolla dorada y arroz (Cocción lenta)
3h 45 min
Berenjenas rellenas de pulpo y pera con salsa romesco
1h 40 min
Salmorejo de fresas
30 min
Aceitunas rellenas de vermut sólido
1h 10 min
Popietas de lenguado con espárragos y salsa de setas
45 Min
Croqueta de gambón y berberecho en vaso
20 Min
Bocaditos con gambón
20 Min
Mejillones rellenos con mantequilla de ajo
35 min
Arroz rojo de carabineros
1h