Truchas con verduras y salsa holandesa

4.2 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 raciones

Składniki

Truchas y verduras
  • 750 g de agua
  • 350 g de patatas en trozos 3-4 cm
  • 1 ½ cucharadita de sal
  • 350 g de verduras variadas (p. ej. espárragos, patatas, puerros, etc.)
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
  • 2 truchas frescas limpias
  • 2 cucharadas de zumo de limón (reserve el limón para servir)
Salsa holandesa
  • 100 g de mantequilla en trozos
  • 4 yemas de huevo
  • 50 g de vino blanco
  • 10 g de zumo de limón
  • ½ cucharadita de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • 50 g de agua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1922 mg
Białko 44 g
Kalorie 3694 kJ / 882 kcal
Tłuszcz 59 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 33 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...