![Mejillones en salsa de tomate con pasta Mejillones en salsa de tomate con pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9e6edb64c42572911ee18d2ebfce5478/Derivates/003562d801da34c716754e14b533f0419eef3547.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 guindilla seca
- 2 filetes de anchoa en aceite
- 20 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 100 g de vino blanco seco
- 250 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras, desmenuzada
- 100 g de gurullos
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 4 ramitas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 803.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paella del senyoret
1 Std. 30 Min
Arroz de marisco del senyoret (Cocción de arroz)
1h 25min
Orejas de carnaval
30 min
Fideuá de costillas de cerdo adobadas (La fideuá de la Tía Mary)
1 godz.
Ropa vieja con arroz blanco y plátano
4h 30min
Lasaña de champiñones
2 Std.
Caldo gallego de grelos
4h 10min
Sorbete de pomelo al cava
Brak ocen
Croquetas de centollo
7h
Pulpo à Lagareiro - Portugal
1 Std. 30 Min
Chipirones encebollados (Maganos)
40 min
Lentejas pardinas con compango
2h 50min