Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 guindilla seca
- 2 filetes de anchoa en aceite
- 20 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 100 g de vino blanco seco
- 250 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras, desmenuzada
- 100 g de gurullos
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 4 ramitas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 803.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contramuslos de pollo asados con puré de zanahoria
8 Std. 45 Min
Porrusalda con bacalao
40min
Crema de mariscos al cava con hojaldre
1h
Solomillo de cerdo Wellington con duxelle de guisantes
1 Std. 15 Min
Sopa de mariscos
1h 30min
Menú: Manojos de judías verdes. Sardinas en papillote
40min
Ensalada de canónigos con salmón
10 Min
Crema de limón con fresas
25min
Caldereta de mejillones
45min
Arroz con almejas
1 Std. 45 Min
Cazuela de rape rusadir
1h
Tortilla de patata
45min