Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pulpo congelado (aprox. 1350-1500 g)
- 250 g de cebolla roja en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 5 - 6 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de pimentón picante
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- 250 g de arroz de grano redondo
- 1 cucharada de mantequilla
- 1 - 2 ramitas de cilantro fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 37.4 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 718.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lomo a la sal con mayonesa de ajo negro
50min
Bocadillo de pan sin horno con ensalada de huevo
1 Std. 15 Min
Ensalada arcoíris
30 min
Solomillo de cerdo al estilo coreano (Al vacío)
4 Std. 50 Min
Solomillos de cerdo con salsa de damascos
8u. 45min
Tostas de alcachofas con huevo mollet
20 min
Lasaña de calabacín (Cocción lenta)
4 Std.
Dip cremoso de langostinos
10min
Pionono salado
1h 30min
Crêpes rellenos con bacalao y salsa de piquillos
1 godz. 35 min
Gyozas con gambas
1 godz. 45 min
Rosquillas italianas
55min