Risotto de pulpo

Risotto de pulpo

4.6 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

  • 1 pulpo congelado (aprox. 1350-1500 g)
  • 250 g de cebolla roja en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 5 - 6 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 50 g de aceite de oliva
  • ½ cucharadita de pimentón picante
  • ½ cucharadita de pimentón dulce
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 - 2 hojas de laurel secas
  • 250 g de arroz de grano redondo
  • 1 cucharada de mantequilla
  • perejil fresco picado

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 718.6 mg
Białko 37.4 g
Kalorie 1899 kJ / 454 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...