Caballa a la sal con patatas al vapor y mojo picón

Caballa a la sal con patatas al vapor y mojo picón

3.1 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

Mojo picón
  • 4 dientes de ajo
  • 1 guindilla roja seca sin semillas
  • 1 cucharadita de comino en grano
  • ½ cucharadita de sal
  • 150 g de aceite de oliva virgen extra
  • 15 g de vinagre
  • 1 cucharada rasa de pimentón dulce
Caballa a la sal y patatas al vapor
  • 700 g de agua
  • 500 g de patatas de guarnición enteras
  • 1000 g de sal gorda
  • 800 - 1000 g de caballa fresca limpia (1-2 piezas)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 344.1 mg
Białko 27.4 g
Kalorie 2808 kJ / 671 kcal
Tłuszcz 53.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Węglowodany 19.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...