Salmón al horno con pesto de brócoli

Salmón al horno con pesto de brócoli

3.9 19 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

Salsa de yogur
  • 200 g de yogur griego
  • 1 diente de ajo
  • 30 g de alcaparras escurridas
Pesto de brócoli
  • 200 g agua
  • 200 g de ramilletes de brócoli
  • 30 g de queso parmesano en trozos
  • 1 diente de ajo
  • 2 chalotas en mitades
  • 30 g de aceite de oliva
  • 20 g de zumo de limón
Salmón y espárragos
  • 4 lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (aprox. 800 g)
  • 2 manojos de espárragos verdes sin la parte leñosa
Ensalada
  • 60 g de rúcula
  • 180 - 200 g de tomates cherry en mitades o cuartos
  • 1 pellizco de sal
  • aceite de oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 508.1 mg
Białko 43.5 g
Kalorie 2191 kJ / 524 kcal
Tłuszcz 30.1 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 21.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...