Sopa de lentejas con batata y pasta

Sopa de lentejas con batata y pasta

4.1 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 raciones

Składniki

  • 50 g de cebolla en trozos
  • 2 ramita de romero fresco (solo las hojas)
  • 70 g de beicon en dados
  • 30 g de aceite de oliva
  • 400 g de lentejas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
  • 400 g de batata en trozos de 2-3 cm
  • 1 pastilla de caldo de verduras
  • 900 g de agua
  • 150 g de pasta seca para sopa
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 4 cucharadas de vinagre balsámico (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 0.8 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 2018 kJ / 482 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...