Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 150 g de crème liquide entière
- 2 gousses de vanille, fendues en deux et égrainées
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 50 g de fécule de maïs
- beurre, pour le cercle
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Crème dessert saveur madeleine
20 min
Brioche à la mie filante
1 godz. 45 min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Riz au lait gratiné aux pommes
1h
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Crème dessert aux speculoos
6h 20min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Gâteau aux blancs d'œufs
35 min
Flan à la noix de coco
1h 15min
Crème dessert au chocolat
25 min