Crème dessert au caramel

Crème dessert au caramel

4.3 868 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 portions

Składniki

  • de sucre en poudre
    250 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    70 g
  • d'eau
    30 g
  • de jus de citron (voir "Conseil(s)")
    1 c. à café
  • de beurre froid, coupé en morceaux (6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • de lait
    1200 g
  • œufs
    2
  • de fécule de maïs
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 267 kcal / 1116 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...