Crème dessert au caramel

Crème dessert au caramel

4.3 945 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 portions

Składniki

  • 250 g de sucre en poudre
  • 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 30 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
  • 30 g de beurre froid, coupé en morceaux (6 x 4 x 1 cm)
  • 1200 g de lait
  • 2 œufs
  • 80 g de fécule de maïs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1116 kJ / 267 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 0.1 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...