Cake orange-pavot

Cake orange-pavot

4.9 82 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

Réalisation de la pâte à cake
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    150 g
  • zestes d'orange bio de préférence
    2
  • de farine
    190 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de beurre fondu, et un peu pour le moule
    70 g
  • de jus d'orange fraîchement pressé
    50 g
  • de sel
    1 pincée
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    90 g
  • de graines de pavot
    15 g
Réalisation du sirop d’imbibage
  • le jus d'une orange
  • de sucre en poudre
    20 g
  • écorces d'orange confites (opcjonalnie) pour la décoration

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 381 kcal / 1598 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...