Cake orange-pavot

Cake orange-pavot

4.8 112 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

Réalisation de la pâte à cake
  • 3 œufs
  • 150 g de sucre en poudre
  • 2 zestes d'orange bio de préférence
  • 190 g de farine
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 70 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
  • 50 g de jus d'orange fraîchement pressé
  • 1 pincée de sel
  • 90 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 15 g de graines de pavot
Réalisation du sirop d’imbibage
  • le jus d'une orange
  • 20 g de sucre en poudre
  • écorces d'orange confites (opcjonalnie) pour la décoration

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7 g
Kalorie 1598 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...