Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 40 g de graines de sésame, et 1 c. à soupe
- 250 g de farine de blé complet
- 250 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile de sésame
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2421.1 kJ / 578.7 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 100.8 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 795.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Petits pains aux noix
4h 30 min
Pain de mie vapeur sans croûte
3 Std. 10 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pain maison au maïs
2h 30 min
Pain noir aux graines
2 Std. 45 Min
Cookies aux fruits secs
50min
Pain au maïs portugais
5h
Pain moulé aux graines
3u. 50min
Pain rapide
1h 15 min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Yaourts maison
11h 30min