Urządzenia i Akcesoria
Makowiec z bezą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
-
4 jajek
Kruchy spód
-
120 g mąki pszennej
-
80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
10 g zimnej wody
-
15 g cukru pudru
-
1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker®
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker®
Masa makowa
-
30 g migdałów, blanszowanych
-
90 g orzechów włoskich, łuskanych
-
240 g maku
-
210 g mleka
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g cukru
-
60 g miodu, płynnego
-
10 g kaszy manny
-
60 g rodzynek
-
30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetker®
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Beza
-
140 g cukru
-
1 szczypta soli
-
¾ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
74.4 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1762.8 kJ /
421.3 kcal
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto makowa panienka
7h 40min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2h 5min
Prosty makowiec
13h 15min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30min
Sernik z rabarbarem
7h 30min
Tort orzechowo-makowy
4h 30min
Sernik królewski
4h 35min
Sernik krakowski
4h 55min
Sernik wiedeński
9h 45min
Sero-makowiec
9h 40min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6h 50min
Ciasto pleśniak
3h 15min