Urządzenia i Akcesoria
Cebulaki
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
250 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
½ łyżeczki cukru
-
500 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
30 g oleju
Farsz
-
400 - 450 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g masła
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
żółtko do posmarowania ciasta
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
383.2 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
1443.8 kJ /
345.1 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
56.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OSZCZĘDNIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Bułeczki z dymką
3 godz. 20 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Ciasteczka czosnkowe
50 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min