Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 250 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- ½ łyżeczki cukru
- 500 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki soli
- 30 g oleju
Farsz
- 400 - 450 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 30 g masła
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- żółtko, do posmarowania ciasta
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1443.8 kJ / 345.1 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 383.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Pieczone pierożki z szynką
2 Std. 30 Min
Bułki łobuza i spółki
1 Std. 55 Min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 Std. 15 Min
Chaczapuri adżarskie
1h 45min
Ślimaki na przerwę
2h 15min
Paluszki serowo-szynkowe
1 Std. 15 Min
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30min