
Urządzenia i Akcesoria
Cebulaki
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
mleka 3,2 % tłuszczu250 g
-
cukru½ łyżeczki
-
mąki pszennej500 g
-
soli½ łyżeczki
-
oleju30 g
Farsz
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki400 - 450 g
-
masła30 g
-
soli¾ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
żółtko do posmarowania ciasta
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
345.1 kcal /
1443.8 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
56.4 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
383.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OSZCZĘDNIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kołaczyki z bryndzą
1 godz. 40 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Tureckie börki z ziemniakami
1 godz. 15 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min