Urządzenia i Akcesoria
Sero-makowiec
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 40 min
24 kawałki
Składniki
Warstwa makowa
-
400 g maku
-
460 g mleka
-
4 jajka
-
220 g cukru pudru
-
40 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki aromatu pomarańczowego½ łyżeczki aromatu migdałowego
-
140 g bakalii mieszanych (rodzynek, posiekanych orzechów, skórki kandyzowanej)
Warstwa serowa
-
1000 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
220 g cukru pudru
-
4 jajka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
99.7 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
1437.6 kJ /
343.4 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
40.4 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
33.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makowiec z bezą
2 Std. 40 Min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 Std. 30 Min
Sernik krakowski
4 Std. 55 Min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 Std. 50 Min
Sernik królewski
4 Std. 35 Min
Sernik gotowany
7 Std. 40 Min
Prosty makowiec
13 Std. 15 Min
Ciasto makowa panienka
7 Std. 40 Min
Sernik wiedeński
9 Std. 45 Min
Ciasto pleśniak
3 Std. 15 Min
Klasyczny jabłecznik
1 Std. 30 Min
Kokosanka z owocami
1 Std. 20 Min