
Urządzenia i Akcesoria
Sero-makowiec
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 40 min
24 kawałki
Składniki
Warstwa makowa
-
400 g maku
-
460 g mleka
-
4 jajka
-
220 g cukru pudru
-
40 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki aromatu migdałowego
-
140 g bakalii mieszanych (rodzynek, posiekanych orzechów, skórki kandyzowanej)
Warstwa serowa
-
1000 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
220 g cukru pudru
-
4 jajka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
343.4 kcal /
1437.6 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
33.1 g
Błonnik
40.4 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
99.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Ciasto pleśniak
3 godz. 15 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 godz. 30 min